luni, 11 august 2008

Cladirile bizare ale lumii

In prezent se construiesc fel de fel de cladiri tot mai ciudate (sau mai bine spus bizare), spre exemplu Rotating Tower (vazuta in imaginea de alaturi), creata de David Fisher, care va fi construita in Dubai. Aceasta cladire va permite locuitorilor sai luxul de a-si schimba panorama cu ajutorul unei simple comenzi vocale. In total cladirea va avea 80 de etaje si va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2010.



O alta cladire mai "bizara" este Hundertwasser`s House realizata in Austria. Ceea ce o face "bizara" este faptul ca nu are nici o linie dreapta, totul pare asimetric.




O alta constructie interesanta este Toilet House din Coreea. Construita de World Toilet Association, casa reprezinta un WC imens. Proiectul a fost realizat in semn de protest pentru cei peste 2 miliarde de oameni care nu beneficiaza de conditii sanitare decente.



Casa pe bat”, asa cum a fost denumita, reprezinta ideea unui australian care a ridicat aceasta constructie in ocean. Insa casa poate fi ridicata oriunde: in padure, pe strada, pe un lac sau chiar peste o sosea.

Acestea sunt doar cateva exemple din numeroasele cladiri "bizare".

Un comentariu:

scorpioana10 spunea...

Da ii f interesant , ce tare sa sti ca cladirea conceputa d tine sa fie asa de ...cunoscuta.